Composites Communications, Год журнала: 2024, Номер 53, С. 102217 - 102217
Опубликована: Дек. 11, 2024
Язык: Английский
Composites Communications, Год журнала: 2024, Номер 53, С. 102217 - 102217
Опубликована: Дек. 11, 2024
Язык: Английский
Industrial Crops and Products, Год журнала: 2025, Номер 226, С. 120602 - 120602
Опубликована: Янв. 31, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Journal of Applied Polymer Science, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Янв. 31, 2025
ABSTRACT Thermoplastic starch (TPS) has long been recognized for its challenges in blending with other biodegradable polymers due to issues of compatibilization. This study involved the melt TPS and poly(butylene adipate‐co‐terephthalate) (TPS/PBAT 50/50) 4,4′‐methylene diphenyl diisocyanate (MDI) acting as a reactive chain extender. The mechanical characteristics, phase morphology, thermal behavior, crystalline structure, water absorption mixes were examined. Increasing MDI component resulted enhanced tensile strength from 9.60 17.71 MPa, elongation at break increases 366.80% 623.65%. addition 0–2 wt% enhances stability T d peak increase 327.49°C 338.34°C. SEM micrographs demonstrated notable enhancement interfacial adhesion between PBAT phases increment MDI. relative crystallinity 10% 13% after presence decreased films. Characterization results indicate that incorporation extender can improve performance TPS/PBAT‐MDI bioplastics.
Язык: Английский
Процитировано
0International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер 304, С. 140895 - 140895
Опубликована: Фев. 11, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food and Bioprocess Technology, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Фев. 26, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 142483 - 142483
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Reactive and Functional Polymers, Год журнала: 2024, Номер 205, С. 106097 - 106097
Опубликована: Ноя. 7, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2Food Packaging and Shelf Life, Год журнала: 2024, Номер 46, С. 101392 - 101392
Опубликована: Ноя. 15, 2024
Язык: Английский
Процитировано
1Food and Bioprocess Technology, Год журнала: 2024, Номер 18(4), С. 3699 - 3718
Опубликована: Дек. 2, 2024
Язык: Английский
Процитировано
1Composites Communications, Год журнала: 2024, Номер 53, С. 102217 - 102217
Опубликована: Дек. 11, 2024
Язык: Английский
Процитировано
1