Environment Development and Sustainability, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Сен. 9, 2024
Язык: Английский
Environment Development and Sustainability, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Сен. 9, 2024
Язык: Английский
Ecological Indicators, Год журнала: 2025, Номер 171, С. 113192 - 113192
Опубликована: Фев. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Ecological Indicators, Год журнала: 2025, Номер 173, С. 113315 - 113315
Опубликована: Март 22, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Journal of Food Processing and Preservation, Год журнала: 2025, Номер 2025(1)
Опубликована: Янв. 1, 2025
Rising environmental concerns have forced many industries to seek more environmentally friendly processing methods and safer material alternatives. This review explores eco‐friendly coating techniques for extending the shelf life of fruits, aiming at reducing stressors improving ecological sustainability. The paper evaluates traditional innovative methods, including active passive altered environments, edible coatings, 3D food printing, nanotechnology. overview highlights benefits these in maintaining freshness, cutting waste, enhancing quality through entire supply chain. Additionally, analyzes safety impact coatings compared conventional counterparts. findings underscore importance sustainable practices production, emphasizing need informed decisions that promote consumer welfare concludes with a call further research into biodegradable materials focusing on nutritional value, spoilage, integrating technologies preservation.
Язык: Английский
Процитировано
0Current Food Science and Technology Reports, Год журнала: 2025, Номер 3(1)
Опубликована: Фев. 12, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Environment Development and Sustainability, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Апрель 9, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Environment Development and Sustainability, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Сен. 9, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2