Inorganic Chemistry Communications, Год журнала: 2024, Номер 173, С. 113760 - 113760
Опубликована: Дек. 25, 2024
Язык: Английский
Inorganic Chemistry Communications, Год журнала: 2024, Номер 173, С. 113760 - 113760
Опубликована: Дек. 25, 2024
Язык: Английский
Environmental Chemistry Letters, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Янв. 20, 2025
Язык: Английский
Процитировано
4Coordination Chemistry Reviews, Год журнала: 2024, Номер 518, С. 216093 - 216093
Опубликована: Июль 25, 2024
Язык: Английский
Процитировано
14Polymers, Год журнала: 2024, Номер 16(6), С. 794 - 794
Опубликована: Март 13, 2024
Probiotics have attracted great interest from many researchers due to their beneficial effects. Encapsulation of probiotics into biopolymer matrices has led the development active food packaging materials as an alternative traditional ones for controlling food-borne microorganisms, extending shelf life, improving safety, and achieving health-promoting The challenges low survival rates during processing, storage, delivery gut intestinal colonization, storage stability, controllability greatly limited use in practical food-preservation applications. encapsulation with a protective matrix can increase resistance harsh environment improve rates, making appropriate field. Cellulose extensive attention its excellent biocompatibility, biodegradability, environmental friendliness, renewability, mechanical strength. In this review, we provide brief overview main types cellulose used probiotic encapsulation, well current advances different encapsulating strategies cellulose, grafted cellulose-derived materials, including electrospinning, cross-linking, in-situ growth, casting strategies, combinations. effect on rate patented encapsulated are also introduced. addition, applications cellulose-encapsulated industry briefly discussed. Finally, future trends toward developing improved health benefits advanced features cellulose-based
Язык: Английский
Процитировано
10Food Chemistry, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 141763 - 141763
Опубликована: Окт. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
8Biomass and Bioenergy, Год журнала: 2025, Номер 197, С. 107789 - 107789
Опубликована: Март 13, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 279, С. 134991 - 134991
Опубликована: Авг. 27, 2024
Язык: Английский
Процитировано
6International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 269, С. 131957 - 131957
Опубликована: Апрель 29, 2024
Язык: Английский
Процитировано
5Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Carbohydrate Polymer Technologies and Applications, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 100841 - 100841
Опубликована: Май 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Deleted Journal, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Май 21, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0