Food Bioscience, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 106591 - 106591
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Food Bioscience, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 106591 - 106591
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 143101 - 143101
Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Carbohydrate Polymers, Год журнала: 2025, Номер 357, С. 123440 - 123440
Опубликована: Фев. 28, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Industrial Crops and Products, Год журнала: 2025, Номер 226, С. 120745 - 120745
Опубликована: Фев. 22, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0ACS Sustainable Chemistry & Engineering, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Фев. 23, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Foods, Год журнала: 2025, Номер 14(5), С. 897 - 897
Опубликована: Март 6, 2025
The food industry is increasingly turning to healthy and eco-friendly alternatives for meat preservation, with recent attention focused on chitosan (CH) essential oils (EOs). Here, we propose two liquid formulations of CH enriched Laurus nobilis or Piper nigrum EOs preserve beef patties stored 4 days at °C from colour changes, secondary lipid oxidation, alteration in volatile organic compound emissions while also preventing oviposition by Calliphora vomitoria loaves hung the same time around 13 a netted polytunnel. Overall, L. EO-enriched solution increased lightness compared control (+7.58%), kept redness yellowness comparable control, maintained level thiobarbituric acid-reacting substances below threshold rancidity perception least 96 h, reduced release ethanol, enhanced fatty woody notes along fresh, green, citrusy aromas specific EO, provided significant protection (88.83%) against blowfly control. Therefore, development spray formulation containing EO appears be promising tool stable prolonged protection.
Язык: Английский
Процитировано
0International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер 307, С. 142109 - 142109
Опубликована: Март 13, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Carbohydrate Polymers, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 123493 - 123493
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер 307, С. 142178 - 142178
Опубликована: Март 16, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 481, С. 144028 - 144028
Опубликована: Март 29, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Journal of Molecular Liquids, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 127549 - 127549
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0