Food Hydrocolloids, Год журнала: 2023, Номер 144, С. 108989 - 108989
Опубликована: Июнь 19, 2023
Язык: Английский
Food Hydrocolloids, Год журнала: 2023, Номер 144, С. 108989 - 108989
Опубликована: Июнь 19, 2023
Язык: Английский
International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2023, Номер 254, С. 127955 - 127955
Опубликована: Ноя. 7, 2023
Язык: Английский
Процитировано
156International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2023, Номер 236, С. 123924 - 123924
Опубликована: Март 3, 2023
Язык: Английский
Процитировано
96Food Hydrocolloids, Год журнала: 2022, Номер 132, С. 107897 - 107897
Опубликована: Июнь 20, 2022
Язык: Английский
Процитировано
80Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 150, С. 109730 - 109730
Опубликована: Янв. 3, 2024
Язык: Английский
Процитировано
17International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 269, С. 132214 - 132214
Опубликована: Май 8, 2024
Язык: Английский
Процитировано
17Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 471, С. 142745 - 142745
Опубликована: Янв. 2, 2025
Язык: Английский
Процитировано
3Foods, Год журнала: 2025, Номер 14(4), С. 564 - 564
Опубликована: Фев. 8, 2025
In this study, Chinese yam polysaccharide (CYP) was fermented by Saccharomyces cerevisiae CICC 32883, and its structural features antioxidant activities before after fermentation were analyzed. S. 32883-fermented CYP (CYP-SC) had higher carbohydrate content lower protein than the nonfermented (CYP-NF). The monosaccharide composition of CYP-SC unaffected, but proportion changed. Compared with CYP-NF's molecular weight polydispersity 124.774 kDa 6.58, respectively, those reduced to 20.384 3.379. Antioxidant results showed that better effects CYP-NF in scavenging DPPH, ABTS, hydroxyl, superoxide radicals. Moreover, enhancing oxidation capacity protecting HepG2 cells CYP-NF. Furthermore, on alleviating repairing H2O2-damaged are superior This work offers a green efficient method for activity dietary plant polysaccharides.
Язык: Английский
Процитировано
3Food Hydrocolloids, Год журнала: 2022, Номер 132, С. 107867 - 107867
Опубликована: Июнь 12, 2022
Язык: Английский
Процитировано
61Food Research International, Год журнала: 2022, Номер 163, С. 112157 - 112157
Опубликована: Ноя. 19, 2022
Язык: Английский
Процитировано
47LWT, Год журнала: 2022, Номер 163, С. 113574 - 113574
Опубликована: Май 19, 2022
Cell wall polysaccharides from sesame kernel were extracted using sequential extraction method to obtained WSP, CSP, NSP, KSH-1, and KSH-4, respectively. In this study, the structures properties of five polysaccharide fractions analyzed. The results indicated that mannose was predominant component monosaccharide in WSP fraction, while arabinose other four. molecular weights ranged 13270 811491 Da. Thermogravimetric analysis (TGA) showed CSP had best thermal stability. terms antioxidant activity, KSH-4 exhibited highest DPPH radical scavenging activity with an EC50 value 0.54 mg/mL, presented DMPD + ability 1.45 mg/mL. This study can contribute development processing by-products as functional food or feed.
Язык: Английский
Процитировано
39