Food Science and Biotechnology, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Дек. 11, 2024
Язык: Английский
Food Science and Biotechnology, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Дек. 11, 2024
Язык: Английский
Trends in Food Science & Technology, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 104960 - 104960
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Опубликована: Янв. 1, 2025
Deformable collagen-based films with superior stability and flexibility while meeting intelligent food packaging requirements remains a substantial challenge. Adopt inspiration from the pangolin barrier, desirable film rigid-flexible coupling structure, Col/DA/ZnO/BW, was prepared by utilizing collagen (Col) as rigid matrix, dibenzaldehyde-terminated polyethylene glycol (DA-PEG) flexible cross-linker, ZnO nanoparticles (ZnO NPs) reinforcer black wolfberry (BW) anthocyanins pH indicator. FTIR XRD results demonstrated that uniform matrix constructed covalent bonds hydrogen among film-forming components, evidenced microstructural observations. Notable improvements in performances of resultant included favorable barrier behaviors, UV-light screening capacity, thermal stability, mechanical strength, antioxidant activity, antibacterial efficacy, pH-responsive nature biodegradability. Collectively, designed multifunctional hold great potential smart indicators for sustainable preservation visual monitoring freshness protein-rich pork.
Язык: Английский
Процитировано
0International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 140652 - 140652
Опубликована: Фев. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Trends in Food Science & Technology, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 104937 - 104937
Опубликована: Фев. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Research International, Год журнала: 2025, Номер 206, С. 116079 - 116079
Опубликована: Фев. 25, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 479, С. 143814 - 143814
Опубликована: Март 12, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 480, С. 143886 - 143886
Опубликована: Март 15, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Reviews International, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 1 - 38
Опубликована: Март 20, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 157, С. 110438 - 110438
Опубликована: Июль 18, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2Food Science and Biotechnology, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Дек. 11, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0