Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 111010 - 111010
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 111010 - 111010
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Journal of Molecular Liquids, Год журнала: 2025, Номер 426, С. 127345 - 127345
Опубликована: Март 9, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 142115 - 142115
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 110932 - 110932
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
5Food Chemistry, Год журнала: 2024, Номер 470, С. 142721 - 142721
Опубликована: Дек. 30, 2024
Язык: Английский
Процитировано
4International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 137830 - 137830
Опубликована: Ноя. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
3International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер 306, С. 141491 - 141491
Опубликована: Фев. 27, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 142299 - 142299
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Chemical Engineering Journal, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 162482 - 162482
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Processes, Год журнала: 2025, Номер 13(4), С. 1179 - 1179
Опубликована: Апрель 13, 2025
This study evaluated the efficacy of active packaging containing albumin (ALB) and pectin (PEC) cryogels loaded with pink pepper essential oil in preserving strawberries during 7 days storage at 4 °C. The were prepared different ratios (ALB:PEC 50:50 30:70) applied sachets within strawberry packaging, varying amounts from 0.4 g to 1.0 g. Analyses included evaluation mass loss, soluble solids, pH, titratable acidity, color, firmness, anthocyanin content, volatile compound composition release (GC-FID GC-MS), microbiological analyses. Results showed that maintained stability solids did not significantly affect color or content. Strawberry firmness was influenced by amount cryogel, ALB:PEC 30:70 cryogel’s best-preserving texture. A GC-MS analysis identified monoterpenes (α-pinene, 3-carene, D-limonene) sesquiterpenes (caryophyllene germacrene D) as major compounds oil, a controlled over time. Cryogels, especially 30:70, reduced count mesophilic aerobic bacteria (1 g) yeasts molds (0.4 g). formulation extends shelf life preserves quality through antimicrobial preservation.
Язык: Английский
Процитировано
0Trends in Food Science & Technology, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 105070 - 105070
Опубликована: Май 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0