
Waste Management Bulletin, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 100200 - 100200
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Waste Management Bulletin, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 100200 - 100200
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Polymers, Год журнала: 2025, Номер 17(3), С. 348 - 348
Опубликована: Янв. 27, 2025
Essential oils exhibit antioxidant properties but are prone to oxidative degradation under environmental conditions, making their preservation crucial. Therefore, the purpose of this work was evaluate physicochemical nanoencapsulated essential (EOs) extracted from peel sweet lemon, mandarin, lime, and orange using four formulations wall materials consisting gum arabic (GA), maltodextrin (MD), casein (CAS). The results showed that EOs higher solubility (79.5% 93.5%) when encapsulated with GA/MD. Likewise, lemon highest phenolic content GA/CAS (228.27 mg GAE/g sample), mandarin GA/MD/CAS (1709 1599 μmol TE/g) had capacity. On other hand, encapsulation efficiency obtained in lime GA/MD (68.5%), nanoencapsulates D-limonene (613 ng/mL). Using increased EO lemon. were most efficient for retaining orange.
Язык: Английский
Процитировано
0Postharvest Biology and Technology, Год журнала: 2025, Номер 224, С. 113491 - 113491
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Waste Management Bulletin, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 100200 - 100200
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0