Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 160, С. 110819 - 110819
Опубликована: Ноя. 5, 2024
Язык: Английский
Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 160, С. 110819 - 110819
Опубликована: Ноя. 5, 2024
Язык: Английский
Food Research International, Год журнала: 2025, Номер 202, С. 115673 - 115673
Опубликована: Янв. 5, 2025
Язык: Английский
Процитировано
4Gels, Год журнала: 2025, Номер 11(1), С. 55 - 55
Опубликована: Янв. 10, 2025
Polysaccharide hydrocolloids have garnered increasing attention from consumers, experts, and food processing industries due to their advantages of abundant resources, favorable thickening properties, emulsification stability, biocompatibility, biodegradability, high acceptance as additives. This review focuses on the application polysaccharide beneficial roles in meat products by focusing several commonly used polysaccharides (i.e., cellulose, chitosan, starch, sodium alginate, pectin, carrageenan). Firstly, recent advancements are briefly introduced, along with structure potential prospects. Then, comprehensively summarized highlighted, including retarding lipid protein oxidation, enhancing nutritional improving texture color quality, providing antibacterial activity, monitoring freshness, acting a cryoprotectant, printability, ensuring security. Finally, challenges opportunities also introduced.
Язык: Английский
Процитировано
1International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 139493 - 139493
Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Trends in Food Science & Technology, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 104937 - 104937
Опубликована: Фев. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 144002 - 144002
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0International Journal of Gastronomy and Food Science, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 101176 - 101176
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0LWT, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 117749 - 117749
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 283, С. 137567 - 137567
Опубликована: Ноя. 14, 2024
Язык: Английский
Процитировано
1Food Chemistry, Год журнала: 2024, Номер 461, С. 141005 - 141005
Опубликована: Авг. 26, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 160, С. 110819 - 110819
Опубликована: Ноя. 5, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0