International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 138833 - 138833
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 138833 - 138833
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Applied Sciences, Год журнала: 2025, Номер 15(3), С. 1462 - 1462
Опубликована: Янв. 31, 2025
Sustainability in bio-based edible films, coatings, and packaging integrates environmental, economic, social sustainability using renewable resources. These materials offer an eco-friendly alternative to traditional petroleum-based plastics can extend the shelf life of fruits. The wine industry’s by-products, rich bioactive compounds, create films coatings. However, some challenges limitations may occur. Producing coatings on a commercial scale be challenging, requiring significant investment research development. While many benefits, they not always match synthetic plastics’ mechanical strength barrier properties. ongoing is actively working improve functionality durability these materials, offering hope for future. Bio-based more expensive produce than conventional plastics, which limit their widespread adoption without economic incentives or subsidies. Therefore, this review, aims provide literature review about challenges, prospects offered packaging, particularly small fruits grapevine important field.
Язык: Английский
Процитировано
2Biomaterials Advances, Год журнала: 2024, Номер 164, С. 213988 - 213988
Опубликована: Авг. 5, 2024
Язык: Английский
Процитировано
8International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 139546 - 139546
Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 478, С. 143560 - 143560
Опубликована: Фев. 22, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 160, С. 110835 - 110835
Опубликована: Ноя. 12, 2024
Язык: Английский
Процитировано
4International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер 296, С. 139698 - 139698
Опубликована: Янв. 9, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Journal of Food Composition and Analysis, Год журнала: 2025, Номер 140, С. 107198 - 107198
Опубликована: Янв. 9, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0ACS Food Science & Technology, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Янв. 13, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Research International, Год журнала: 2025, Номер 203, С. 115836 - 115836
Опубликована: Янв. 30, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Waste Management, Год журнала: 2025, Номер 195, С. 55 - 68
Опубликована: Янв. 31, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0