Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 110988 - 110988
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 110988 - 110988
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Plant Foods for Human Nutrition, Год журнала: 2025, Номер 80(1)
Опубликована: Янв. 27, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, Год журнала: 2025, Номер 24(1)
Опубликована: Янв. 1, 2025
Abstract Probiotics are highly regarded for their multiple functions, such as regulating gut health, enhancing the immune system, and preventing chronic diseases. However, stability in harsh environments targeted release remain significant challenges. Therefore, exploring effective protection delivery strategies to ensure of probiotics is critically important. Polysaccharides, known non‐toxicity, excellent biocompatibility, superior biodegradability, show broad prospects probiotic by forming physical barriers protect probiotics. Particularly, polysaccharide‐based gels (PBGs), with unique “spider‐web” like structure, capture probiotics, significantly efficacy. This review discusses common polysaccharides used PBG preparation, classification synthesis food applications, advantages PBGs systems. Despite potential, challenges inconsistent gel properties need improved remain. Future research should focus on developing novel materials higher biodegradability mechanical strength, optimizing physicochemical cross‐linking methods, well designing multilayered structures more precise control. Additionally, co‐delivery prebiotics, active ingredients, or multi‐strain systems could further enhance efficacy delivery.
Язык: Английский
Процитировано
0Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Hydrocolloids, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 111360 - 111360
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0LWT, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 117670 - 117670
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 142435 - 142435
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Hydrocolloids, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 111492 - 111492
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 110852 - 110852
Опубликована: Ноя. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 110988 - 110988
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0