Food Research International, Год журнала: 2024, Номер 200, С. 115494 - 115494
Опубликована: Дек. 4, 2024
Язык: Английский
Food Research International, Год журнала: 2024, Номер 200, С. 115494 - 115494
Опубликована: Дек. 4, 2024
Язык: Английский
Advanced Materials, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Сен. 9, 2024
Abstract Bacteria share a longstanding and complex relationship with humans, playing role in protecting gut health sustaining the ecosystem to cause infectious diseases antibiotic resistance. Luminogenic materials that aggregation‐induced emission (AIE) characteristics have emerged as versatile toolbox for bacterial studies through fluorescence visualization. Numerous research efforts highlight superiority of AIE this field. Recent advances are categorized into four areas: understanding interactions, antibacterial strategies, diverse applications, synergistic applications bacteria. Initial focuses on visualizing unseen bacteria progresses developing strategies involving electrostatic amphiphilic luminogens (AIEgens), various enhance affinity. progress includes using photodynamic photothermal therapies, toxicity studies, combined therapies. Diverse from environmental disinfection disease treatment, utilizing coatings, sensors, wound healing materials, etc., also provided. Finally, combining achieve enhanced outcomes explored. This review summarizes developmental trend is expected provide future directions advancing methodologies.
Язык: Английский
Процитировано
9Food Hydrocolloids, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 111361 - 111361
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 155, С. 110206 - 110206
Опубликована: Май 15, 2024
Язык: Английский
Процитировано
3Food Chemistry X, Год журнала: 2024, Номер 25, С. 102078 - 102078
Опубликована: Дек. 10, 2024
The cell-free supernatant of
Язык: Английский
Процитировано
1Food Research International, Год журнала: 2024, Номер 197, С. 115253 - 115253
Опубликована: Окт. 20, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0Food Research International, Год журнала: 2024, Номер 200, С. 115494 - 115494
Опубликована: Дек. 4, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0