Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 105640 - 105640
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 105640 - 105640
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Journal of the Science of Food and Agriculture, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Апрель 11, 2025
Abstract BACKGROUND Sojae semen praeparatum (SSP) is an edible fermented product and traditional Chinese medicinal, with demonstrated bioactivity. Fermentation important factor that influences the bioactivity of SSP. However, changes in bioactive compounds SSP during fermentation process remain largely unknown. RESULTS The study revealed significantly enhanced SSP, particularly terms antioxidant capacity acetylcholinesterase (AChE) inhibition. Antioxidant assays increased prolonged time, indicating duration a critical enhancing its functionality. Metabolic profiling substantial accumulation organic acids isoflavone fermentation, flavonoid such as casticin, naringenin, kaempferide, genistein, quercetin daidzein exhibiting superior vitro AChE inhibitory activity. Furthermore, release was elevated simulated digestion, further contributing to functional properties CONCLUSION These findings suggest are key components research on these beneficial for improving quality well providing scientific insights into comprehensive effects © 2025 Society Chemical Industry.
Язык: Английский
Процитировано
0Journal of Future Foods, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Май 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Bioscience, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 106888 - 106888
Опубликована: Май 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Chemistry X, Год журнала: 2024, Номер 25, С. 102037 - 102037
Опубликована: Ноя. 22, 2024
Язык: Английский
Процитировано
3Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 105130 - 105130
Опубликована: Сен. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 135598 - 135598
Опубликована: Сен. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
1Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер 60, С. 104506 - 104506
Опубликована: Июнь 5, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0Опубликована: Июль 15, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 105640 - 105640
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0