
Scientific Reports, Год журнала: 2025, Номер 15(1)
Опубликована: Май 14, 2025
Язык: Английский
Scientific Reports, Год журнала: 2025, Номер 15(1)
Опубликована: Май 14, 2025
Язык: Английский
Plants, Год журнала: 2025, Номер 14(3), С. 406 - 406
Опубликована: Янв. 30, 2025
Water scarcity and climate change pose significant challenges to sustainable agriculture, emphasizing the need for optimized irrigation practices. This study evaluates impact of limited (0.45 L/day per plant) compared a control (0.87 on tomato fruit quality metabolic responses. Limited enhanced flavor by reducing pH from 4.2 3.4 improved cellular integrity, with electrolyte leakage decreasing 50% 26%. Antioxidant levels increased, vitamin C content rising 49 64 mg 100 g−1 FW, while glucose fructose accumulation contributed sweetness. Notably, suppressed ethylene biosynthesis, methionine, ACC, ACO activity, production, which are key regulators ripening senescence. suppression suggests potential extending shelf life delaying over-ripening. These findings underscore dual benefits irrigation: enhancing supporting water use. research provides viable strategy optimizing production postharvest in water-limited regions.
Язык: Английский
Процитировано
1Journal of Agriculture and Food Research, Год журнала: 2024, Номер 18, С. 101527 - 101527
Опубликована: Ноя. 17, 2024
Язык: Английский
Процитировано
3Agricultural Water Management, Год журнала: 2025, Номер 312, С. 109447 - 109447
Опубликована: Март 30, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Irrigation Science, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Апрель 21, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Scientific Reports, Год журнала: 2025, Номер 15(1)
Опубликована: Май 14, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0