Food Chemistry, Год журнала: 2024, Номер 469, С. 142502 - 142502
Опубликована: Дек. 16, 2024
Язык: Английский
Food Chemistry, Год журнала: 2024, Номер 469, С. 142502 - 142502
Опубликована: Дек. 16, 2024
Язык: Английский
Biosensors and Bioelectronics, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 117367 - 117367
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Electrochemistry Communications, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 107934 - 107934
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Biosensors, Год журнала: 2025, Номер 15(5), С. 280 - 280
Опубликована: Апрель 29, 2025
Parkinson’s disease (PD), a neurodegenerative disorder marked by the progressive loss of dopaminergic neurons in substantia nigra, imposes substantial economic burdens, including both direct and indirect costs. The medical community currently lacks definitive cure for disease, early detection is crucial timely intervention management. As innovative diagnostic tools, biosensors have shown great potential detecting PD at its stages. This review comprehensively summarizes recent advances PD, with particular focus on two key biomarkers: dopamine (DA) α-synuclein (α-syn). Furthermore, it illustrates variety nanotechnology-based biosensors, optical, electrochemical, transistor detailing their underlying principles, advantages, limitations, applications detection. Moreover, explores challenges prospects advancing diagnosis.
Язык: Английский
Процитировано
0Food Chemistry, Год журнала: 2024, Номер 469, С. 142502 - 142502
Опубликована: Дек. 16, 2024
Язык: Английский
Процитировано
1