Journal of Stored Products Research, Год журнала: 2025, Номер 112, С. 102659 - 102659
Опубликована: Апрель 19, 2025
Язык: Английский
Journal of Stored Products Research, Год журнала: 2025, Номер 112, С. 102659 - 102659
Опубликована: Апрель 19, 2025
Язык: Английский
Food Chemistry X, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 102248 - 102248
Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Case Studies in Thermal Engineering, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 106025 - 106025
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Energies, Год журнала: 2025, Номер 18(3), С. 696 - 696
Опубликована: Фев. 3, 2025
Energy consumption in the drying industry has made an energy-intensive operation. In this study, time, quality properties (color, shrinkage, water activity and rehydration ratio), specific energy (S.E.C), thermal, exergy efficiency of corn using a hybrid dryer convective-infrared-rotary (CV-IR-D) were analyzed. addition, parameters predicted artificial neural network (ANN) technique. The experiments conducted at three rotary rotation speeds 4, 8 12 rpm, temperatures 45, 55 65 °C, infrared power 0.25, 0.5 0.75 kW. By increasing temperature, speed, S.E.C decreased while Deff, energy, thermal increased. highest values ratio redness (a*) lowest brightness (L*), yellowness (b*) color changes (ΔE) obtained kW, air temperature °C speed rpm. range S.E.C, during process was 5.05–28.15 MJ/kg, 3.26–29.29%, 5.5–32.33% 21.22–55.35%. prediction results ANNs showed that R for data 0.9938, 0.9906, 0.9965, 0.9874 0.9893, respectively, indicating successful prediction.
Язык: Английский
Процитировано
0Journal of Stored Products Research, Год журнала: 2025, Номер 112, С. 102639 - 102639
Опубликована: Март 25, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Journal of Stored Products Research, Год журнала: 2025, Номер 112, С. 102659 - 102659
Опубликована: Апрель 19, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0