Chemical Papers, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Сен. 27, 2024
Язык: Английский
Chemical Papers, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Сен. 27, 2024
Язык: Английский
Journal of Food Composition and Analysis, Год журнала: 2024, Номер 133, С. 106375 - 106375
Опубликована: Июнь 2, 2024
Язык: Английский
Процитировано
9Acta Horticulturae, Год журнала: 2025, Номер 1422, С. 251 - 258
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Results in Engineering, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 104863 - 104863
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Journal of Food Composition and Analysis, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 107651 - 107651
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Analytical Methods, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Апрель 22, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Measurement Food, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 100222 - 100222
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Analytica—A Journal of Analytical Chemistry and Chemical Analysis, Год журнала: 2024, Номер 5(2), С. 273 - 294
Опубликована: Июнь 14, 2024
The present investigation was performed to evaluate the effects of various synthetic antioxidants (vitamin A, vitamin E, β-carotene, and BHT) on oxidation sunflower oil subjected accelerated thermal storage at 60 °C for three months (12 weeks). performance studied evaluated using several quality parameters: free fatty acid value (FFA), primary (via peroxide (PV) K232 value), secondary products anisidine (p-AV) K270 total (TOTOX). composition (FAC), oxidizability (COX), iodine (IV), pigment content (chlorophyll carotenoid) were also evaluated. results revealed that control sample exhibited higher susceptibility oxidative deterioration. Antioxidants 200 ppm more effective in preserving stability compared oil. smallest increases all parameter indexes recorded antioxidant-supplemented However, IV chlorophyll carotenoid contents reduced. At ppm, E β-carotene showed greatest oil, while their combination with A 100 each lowest stability. In addition, provided greater protection against degradation polyunsaturated acids (PUFAs). highest level PUFA followed by containing A. conclusion, adding improves its during storage. some authors associated these molecules a health risk due carcinogenic as have been listed “Generally Recognized As Safe” (GRAS).
Язык: Английский
Процитировано
3Oil Crop Science, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Ноя. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
3Chemical Papers, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Сен. 27, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2