Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 144010 - 144010
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 144010 - 144010
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
LWT, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 117318 - 117318
Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Food Chemistry X, Год журнала: 2024, Номер 24, С. 101873 - 101873
Опубликована: Окт. 3, 2024
Язык: Английский
Процитировано
4International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 136741 - 136741
Опубликована: Окт. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
4Microbiology Research, Год журнала: 2025, Номер 16(2), С. 36 - 36
Опубликована: Фев. 2, 2025
Earlier, it has been shown that carotenoid-dependent singlet oxygen photogeneration in LH2 of Ectothiorhodospira haloalkaliphila leads to damage pigments and protein. Present work continues this investigation using complexes with altered carotenoid composition: carotenoid-less LH2, incorporated neurosporene, spheroidene, or rhodopin (LH2-Neu, LH2-Sph, LH2-Rho, respectively). This provides the first data on products (hydroperoxides organic molecules, most likely components protein matrix complexes) interaction a modified composition; ability various carotenoids both influence stability participate oxidative is assessed. It was inhibition synthesis led decrease thermal reduced light-induced bacteriochlorophyll Re-incorporation exogenous did not return but tendency aggregate, (in case LH2-Rho) reactivated photooxidation photoproduction hydroperoxides. concluded play an important role comple x are capable inducing through photogeneration.
Язык: Английский
Процитировано
0Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 144010 - 144010
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0