International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 139093 - 139093
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 139093 - 139093
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Carbohydrate Polymers, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 123320 - 123320
Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
4Deleted Journal, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Окт. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
18International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер 306, С. 141751 - 141751
Опубликована: Март 4, 2025
Язык: Английский
Процитировано
2Current Opinion in Green and Sustainable Chemistry, Год журнала: 2024, Номер 46, С. 100894 - 100894
Опубликована: Фев. 13, 2024
Язык: Английский
Процитировано
7International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 266, С. 131001 - 131001
Опубликована: Март 26, 2024
Язык: Английский
Процитировано
7Food Bioscience, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 106347 - 106347
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Heliyon, Год журнала: 2023, Номер 10(1), С. e23952 - e23952
Опубликована: Дек. 19, 2023
Active packaging is becoming increasingly significant in the food industry. The present study aims to explore use of Syzygium Cumini Seed Extract (SCSE) as an antioxidant and chitosan antibacterial agent produce active based on polylactic acid (PLA), poly ε-caprolactone (PCL), polyethylene glycol (PEG) blend. Using advanced characterization techniques, (PLA/PCL/PEG) incorporating with 0.5 g chitosan-0.5 mL SCSE was evaluated for its mechanical, physical, structural, antibacterial-antioxidant properties. addition chitosan-SCSE caused 18.57 % increase tensile strength decreased Water Vapor Transmission Rate (WVTR) by up 52 %, whereas smooth surface microscopy indicated good compatibility between polymers agents. reduced 96.66 Gram-positive bacteria Staphylococcus aureus 73.98 Gram-negative bacteria, Escherichia coli. During 15 days storage, able slow Total Volatile Basic Nitrogen (TVBN) beef prevent decrease vitamin C contents pineapple.
Язык: Английский
Процитировано
15Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер 60, С. 104527 - 104527
Опубликована: Июнь 6, 2024
Язык: Английский
Процитировано
6Food Packaging and Shelf Life, Год журнала: 2024, Номер 45, С. 101333 - 101333
Опубликована: Июль 30, 2024
Язык: Английский
Процитировано
6Food Chemistry, Год журнала: 2024, Номер 470, С. 142652 - 142652
Опубликована: Дек. 27, 2024
Язык: Английский
Процитировано
6