Bioresource Technology Reports, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 102001 - 102001
Опубликована: Ноя. 1, 2024
Язык: Английский
Bioresource Technology Reports, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 102001 - 102001
Опубликована: Ноя. 1, 2024
Язык: Английский
Bioresource Technology Reports, Год журнала: 2024, Номер 27, С. 101952 - 101952
Опубликована: Сен. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
4Marine Drugs, Год журнала: 2025, Номер 23(1), С. 40 - 40
Опубликована: Янв. 14, 2025
The optimization of bioactive compound extraction from Fucus vesiculosus using ultrasound-assisted (UAE) via sonotrode was investigated to maximize phenolic recovery and antioxidant activity while promoting a sustainable process. Optimal conditions (40% v/v ethanol in water, 38 min, 36% amplitude) were selected considering environmental energy sustainability by optimizing efficiency minimizing solvent usage. HPLC-ESI-QTOF-MS analysis tentatively identified 25 compounds, including sulfated acids, phlorotannins, flavonoids, halophenols, with some reported for the first time F. vesiculosus, underscoring complexity this alga's metabolome. optimized extract evaluated through FRAP (143.7 µmol TE/g), DPPH (EC50 105.6 µg/mL), TEAC (189.1 Trolox/g) assays. process highlights as valuable source natural antioxidants, potential applications biotechnology, cosmetics, food industries.
Язык: Английский
Процитировано
0Food and Bioprocess Technology, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Фев. 6, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Discover Food, Год журнала: 2024, Номер 4(1)
Опубликована: Окт. 3, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2Bioresource Technology Reports, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 102001 - 102001
Опубликована: Ноя. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0