Опубликована: Дек. 20, 2024
Язык: Английский
Опубликована: Дек. 20, 2024
Язык: Английский
Chemical Engineering Journal, Год журнала: 2024, Номер 488, С. 150739 - 150739
Опубликована: Март 28, 2024
Язык: Английский
Процитировано
16Food Chemistry X, Год журнала: 2024, Номер 23, С. 101589 - 101589
Опубликована: Июнь 22, 2024
Fruit preservation after harvest is one of the key issues in current agriculture, rural areas, and for farmers. Using chitosan to keep fruits fresh, which can reduce harm caused by chemical preservative residue human health. It also helps avoid disadvantages high cost physical challenges associated with difficult operation. This review focuses on application progress fruit preservation. Studies have shown that inhibits growth bacteria fungi, delays aging decay. Furthermore, it regulate respiration physiological metabolism fruit, helping maintain its quality nutritional value. The mechanism includes antibacterial properties, film-forming effects processes fruit. However, practical applications, such as determining optimal concentration treatment still require further research optimization.
Язык: Английский
Процитировано
16Ecological Genetics and Genomics, Год журнала: 2025, Номер 34, С. 100324 - 100324
Опубликована: Янв. 5, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Computers and Electronics in Agriculture, Год журнала: 2024, Номер 226, С. 109382 - 109382
Опубликована: Авг. 27, 2024
Язык: Английский
Процитировано
6International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 140001 - 140001
Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Bioscience, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 106091 - 106091
Опубликована: Фев. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Trends in Food Science & Technology, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 104925 - 104925
Опубликована: Фев. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Reviews International, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 1 - 26
Опубликована: Март 6, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Plant Phenomics, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 100042 - 100042
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0RSC Advances, Год журнала: 2025, Номер 15(16), С. 12472 - 12493
Опубликована: Янв. 1, 2025
This study aimed to develop biodegradable chitosan (Cs) films enriched with Ashwagandha (ASH) extract as an active packaging material extend the shelf life of fresh-cut strawberries.
Язык: Английский
Процитировано
0