
Journal of CO2 Utilization, Год журнала: 2024, Номер 91, С. 103003 - 103003
Опубликована: Дек. 17, 2024
Язык: Английский
Journal of CO2 Utilization, Год журнала: 2024, Номер 91, С. 103003 - 103003
Опубликована: Дек. 17, 2024
Язык: Английский
Trends in Food Science & Technology, Год журнала: 2024, Номер 145, С. 104366 - 104366
Опубликована: Фев. 5, 2024
Язык: Английский
Процитировано
63International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 271, С. 132453 - 132453
Опубликована: Май 19, 2024
Язык: Английский
Процитировано
17LWT, Год журнала: 2024, Номер 194, С. 115835 - 115835
Опубликована: Фев. 1, 2024
This study investigated the effect of melatonin (MT) on postharvest storage quality passion fruit. Passion fruits were treated with four different concentrations MT solutions (100, 200, 300 and 400 μmol/L) for 30 min stored 8 days. Compared control, optimal concentration (200 treatment significantly reduced shrinkage index, browning weight loss, ethylene production, respiration rate, delayed decline firmness, total soluble solids (TSS), color, thus maintaining fruits. Exogenous enhances antioxidant activity reduces fruit oxidative damage by inhibiting increase in pericarp cell membrane permeability, malondialdehyde (MDA) content, high ascorbic acid (AsA), phenolics, flavonoids increasing superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), peroxidase (POD), polyphenol oxidase (PPO) activities. These findings suggest that exogenous application is effective delaying senescence.
Язык: Английский
Процитировано
16Polymer Bulletin, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Фев. 4, 2025
Язык: Английский
Процитировано
2Food Chemistry, Год журнала: 2024, Номер 463, С. 141356 - 141356
Опубликована: Сен. 19, 2024
Язык: Английский
Процитировано
12Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 157, С. 110405 - 110405
Опубликована: Июль 9, 2024
Язык: Английский
Процитировано
9Environmental Research, Год журнала: 2025, Номер 268, С. 120753 - 120753
Опубликована: Янв. 4, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер 295, С. 139480 - 139480
Опубликована: Янв. 5, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Advances in Colloid and Interface Science, Год журнала: 2025, Номер 339, С. 103428 - 103428
Опубликована: Фев. 10, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер 61, С. 104688 - 104688
Опубликована: Июль 7, 2024
Язык: Английский
Процитировано
7