Carbohydrate Polymers, Год журнала: 2024, Номер 349, С. 122959 - 122959
Опубликована: Ноя. 14, 2024
Язык: Английский
Carbohydrate Polymers, Год журнала: 2024, Номер 349, С. 122959 - 122959
Опубликована: Ноя. 14, 2024
Язык: Английский
Carbohydrate Polymers, Год журнала: 2025, Номер 353, С. 123274 - 123274
Опубликована: Янв. 14, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Hydrocolloids, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 111197 - 111197
Опубликована: Фев. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Hydrocolloids, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 111343 - 111343
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Bioscience, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 106635 - 106635
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, Год журнала: 2024, Номер 23(6)
Опубликована: Ноя. 1, 2024
Abstract Global environmental concerns about non‐degradable packaging materials are increasing. Carboxymethyl chitosan (CMCS), a polysaccharide widely used in the food industry, has gained attention field of packaging. Due to its biodegradability, film‐forming ability, and biocompatibility, CMCS emerged as sustainable option for degradable functional materials, offering solutions plastic pollution waste issues. This review explores delivery material, detailing synthesis methods, optimal preparation conditions, properties post‐carboxymethylation, applications alongside safety assessments. It summarizes physicochemical interactions CMCS‐based composites their impact on relevant properties, highlighting CMCS's potential green strategy smart active materials. Additionally, it presents latest advancements industry over past decade. exhibits good biocompatibility antibacterial functionality films is enhanced through modification polymerization. matrix preservation or coatings carrier ingredients, thereby improving encapsulation efficiency storage stability components. comprehensively outlines filling gaps existing literature, laying theoretical foundation development technology. provides reference further research, emphasizing need investigate molecular structure chemical optimize safety, fully tapping into industry.
Язык: Английский
Процитировано
3Journal of Food Engineering, Год журнала: 2024, Номер 387, С. 112352 - 112352
Опубликована: Окт. 9, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер 62, С. 105325 - 105325
Опубликована: Ноя. 16, 2024
Язык: Английский
Процитировано
1International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 137998 - 137998
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
1Carbohydrate Polymers, Год журнала: 2024, Номер 349, С. 122959 - 122959
Опубликована: Ноя. 14, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0