Polymer Bulletin, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Ноя. 11, 2024
Язык: Английский
Polymer Bulletin, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Ноя. 11, 2024
Язык: Английский
Chemical Engineering Journal, Год журнала: 2024, Номер 488, С. 150975 - 150975
Опубликована: Апрель 3, 2024
Язык: Английский
Процитировано
21International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 266, С. 131081 - 131081
Опубликована: Март 27, 2024
Язык: Английский
Процитировано
17ACS Nano, Год журнала: 2024, Номер 18(13), С. 9451 - 9469
Опубликована: Март 7, 2024
The production of wood-based panels has a significant demand for mechanically strong and flexible biomass adhesives, serving as alternatives to nonrenewable toxic formaldehyde-based adhesives. Nonetheless, plywood usually exhibits brittle fracture due the inherent trade-off between rigidity toughness, it is susceptible damage deformation defects in applications. Herein, inspired by microstructure dragonfly wings cross-linking structure plant cell walls, soybean meal (SM) adhesive with great strength toughness was developed. strategy combined multiple assembly system based on tannic acid (TA) stripping/modification molybdenum disulfide (MoS2@TA) hybrids, phenylboronic acid/quaternary ammonium doubly functionalized chitosan (QCP), SM. Motivated wings, MoS2@TA tightly bonded SM framework through Schiff base hydrogen bonding dissipate stress energy crack deflection, bridging, immobilization. QCP imitated borate chemistry walls optimize interfacial interactions within ester bonds, boron–nitrogen coordination electrostatic sacrificial bonding. shear SM/QCP/MoS2@TA were 1.58 MPa 0.87 J, respectively, which 409.7% 866.7% higher than those pure adhesive. In addition, gave good mildew resistance, durability, weatherability, fire resistance. This bioinspired design offers viable sustainable approach creating multifunctional tough biobased materials.
Язык: Английский
Процитировано
16Carbohydrate Polymer Technologies and Applications, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 100732 - 100732
Опубликована: Фев. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
2International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 275, С. 133675 - 133675
Опубликована: Июль 4, 2024
Язык: Английский
Процитировано
10International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 276, С. 133907 - 133907
Опубликована: Сен. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
8Desalination, Год журнала: 2024, Номер 591, С. 118056 - 118056
Опубликована: Авг. 28, 2024
Язык: Английский
Процитировано
8Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 475, С. 143355 - 143355
Опубликована: Фев. 11, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Food Research International, Год журнала: 2024, Номер 187, С. 114390 - 114390
Опубликована: Апрель 21, 2024
Язык: Английский
Процитировано
7International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 276, С. 133870 - 133870
Опубликована: Сен. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
7