Food Research International, Год журнала: 2024, Номер 201, С. 115641 - 115641
Опубликована: Дек. 30, 2024
Язык: Английский
Food Research International, Год журнала: 2024, Номер 201, С. 115641 - 115641
Опубликована: Дек. 30, 2024
Язык: Английский
International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 139396 - 139396
Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
2Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 475, С. 143263 - 143263
Опубликована: Фев. 11, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 479, С. 143732 - 143732
Опубликована: Март 5, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Journal of Food Engineering, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 112596 - 112596
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Molecules, Год журнала: 2025, Номер 30(8), С. 1674 - 1674
Опубликована: Апрель 8, 2025
While protein-stabilized emulsions have demonstrated potential for various applications in food, their poor lipid oxidation remains a major challenge. The relationship between the architecture of polyphenolic compounds and capacity to suppress has not received extensive scrutiny. In this research, pea protein isolate (PPI)–polyphenol complexes were synthesized examine capability maintaining emulsion stability suppressing oxidation. collective evidence from fluorescence spectroscopy molecular dynamics simulations pointed towards non-covalent self-initiated interactions polyphenols PPI. presence additional hydroxyl groups on could significantly boost extent these interactions. Specific clusters PPI which might formed hydrogen bonds hydrophobic Polyphenols also reduced interfacial tension increased surface hydrophobicity complex, thus driving more proteins adsorb at oil–water interface. PPI-rosmarinic acid (RA)-stabilized had smaller droplet size higher electrostatic repulsion, enabling it resist aggregation. This stood out as having most robust amongst all PPI-polyphenol proved highly efficient preventing study bolsters viability employing polyphenol developing new food products.
Язык: Английский
Процитировано
0Food Structure, Год журнала: 2024, Номер 42, С. 100400 - 100400
Опубликована: Окт. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 111030 - 111030
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0Food Research International, Год журнала: 2024, Номер 201, С. 115641 - 115641
Опубликована: Дек. 30, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0