Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 486, С. 144621 - 144621
Опубликована: Май 3, 2025
Язык: Английский
Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 486, С. 144621 - 144621
Опубликована: Май 3, 2025
Язык: Английский
Coordination Chemistry Reviews, Год журнала: 2024, Номер 508, С. 215761 - 215761
Опубликована: Март 12, 2024
Язык: Английский
Процитировано
25Trends in Food Science & Technology, Год журнала: 2024, Номер 148, С. 104486 - 104486
Опубликована: Апрель 11, 2024
Язык: Английский
Процитировано
22TrAC Trends in Analytical Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 184, С. 118136 - 118136
Опубликована: Янв. 7, 2025
Язык: Английский
Процитировано
5Microchimica Acta, Год журнала: 2025, Номер 192(2)
Опубликована: Янв. 15, 2025
Язык: Английский
Процитировано
3TrAC Trends in Analytical Chemistry, Год журнала: 2024, Номер 175, С. 117707 - 117707
Опубликована: Апрель 15, 2024
Язык: Английский
Процитировано
13Talanta, Год журнала: 2024, Номер 281, С. 126918 - 126918
Опубликована: Сен. 20, 2024
Язык: Английский
Процитировано
12Microchemical Journal, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 112363 - 112363
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
12Coordination Chemistry Reviews, Год журнала: 2024, Номер 518, С. 216083 - 216083
Опубликована: Июль 23, 2024
Язык: Английский
Процитировано
10International Journal of Molecular Sciences, Год журнала: 2025, Номер 26(2), С. 709 - 709
Опубликована: Янв. 15, 2025
Nanozymes, a kind of nanoparticles with enzyme-mimicking activities, have attracted considerable attention due to their robust catalytic properties, ease preparation, and resistance harsh conditions. By combining nanozymes surface-enhanced Raman spectroscopy (SERS) technology, highly sensitive selective sensors been developed. These are capable detecting wide range analytes, such as foodborne toxins, environmental pollutants, biomedical markers. This review provides an overview recent advancements in the synthesis surface modification nanozymes, highlighting ability mimic multiple enzymes enhance performance. In addition, we explore development applications nanozyme-based SERS food contaminants, The concludes perspectives challenges facing field, involving need for deeper understanding nanozyme principles mechanisms, standardized systems characterization, engineering tailored properties specific applications. Finally, discuss potential integrating various techniques create multi-modal detection platforms, paving way next generation analytical tools fields safety, monitoring, diagnostics.
Язык: Английский
Процитировано
2Chemical Engineering Journal, Год журнала: 2024, Номер 497, С. 154918 - 154918
Опубликована: Авг. 17, 2024
Язык: Английский
Процитировано
8