Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, Год журнала: 2024, Номер 17(3), С. 255 - 259
Опубликована: Авг. 27, 2024
Язык: Английский
Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, Год журнала: 2024, Номер 17(3), С. 255 - 259
Опубликована: Авг. 27, 2024
Язык: Английский
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Год журнала: 2025, Номер unknown
Опубликована: Янв. 28, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Chemistry Molecular Sciences, Год журнала: 2025, Номер 10, С. 100247 - 100247
Опубликована: Фев. 16, 2025
This study investigates the microbial community and organic compound composition of common buckwheat fermented with a traditional Kombucha consortium. Twenty-five fungal species, nine bacterial five acids, six phenolic compounds were identified in Common Buckwheat (CBK). The fermentation process enriched CBK bioactive that enhanced its functional properties, including antioxidant activity antibacterial efficacy, inhibiting pathogenic bacteria by over 81.1 %. Further research is encouraged to explore similar applications other cereal crops.
Язык: Английский
Процитировано
0European Journal of Medicinal Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 289, С. 117481 - 117481
Опубликована: Март 7, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, Год журнала: 2024, Номер 17(3), С. 255 - 259
Опубликована: Авг. 27, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2