Опубликована: Сен. 18, 2024
Язык: Английский
Опубликована: Сен. 18, 2024
Язык: Английский
Chemical Engineering Journal, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 159680 - 159680
Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Packaging and Shelf Life, Год журнала: 2025, Номер 49, С. 101483 - 101483
Опубликована: Март 23, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Foods, Год журнала: 2025, Номер 14(3), С. 496 - 496
Опубликована: Фев. 4, 2025
As a rare and functional edible mushroom, the market potential of ready-to-eat fresh-cut Changgen mushrooms (Oudemansiella raphanipes) is booming in developing countries. However, preservation challenging distribution consumption. The present study discovered that exogenous L-cysteine (L-Cys) treatment delayed weight loss, browning degree, nutrition depletion microbial contamination at 4 °C. Based on transcriptomic data, L-Cys significantly activated metabolism 17 amino acids, including methionine, prerequisite for hydrogen sulfide (H2S) synthesis. Exogenous also stimulated activities gene expressions cystathionine beta-synthase gamma-lyase, thereby increasing H2S levels. Furthermore, enhanced energy by improving cytochrome c oxidase, H+-ATPase Ca2+-ATPase enzymes activity. reduced reactive oxygen species regulating enzyme such as polyphenol catalase superoxide dismutase. This contributes valuable insights into physiological function role mushroom.
Язык: Английский
Процитировано
0Pesticide Biochemistry and Physiology, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 106386 - 106386
Опубликована: Март 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Hydrocolloids, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 111413 - 111413
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 283, С. 136936 - 136936
Опубликована: Ноя. 4, 2024
Язык: Английский
Процитировано
3International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2024, Номер 288, С. 138627 - 138627
Опубликована: Дек. 10, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2Опубликована: Янв. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0Опубликована: Сен. 18, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0