Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер 62, С. 105290 - 105290
Опубликована: Окт. 13, 2024
Язык: Английский
Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер 62, С. 105290 - 105290
Опубликована: Окт. 13, 2024
Язык: Английский
Food Bioscience, Год журнала: 2025, Номер 64, С. 105880 - 105880
Опубликована: Янв. 10, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Reviews International, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 1 - 35
Опубликована: Янв. 30, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Journal of Food Composition and Analysis, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 107578 - 107578
Опубликована: Апрель 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0Food Chemistry, Год журнала: 2025, Номер 484, С. 144328 - 144328
Опубликована: Апрель 13, 2025
Язык: Английский
Процитировано
0PLoS ONE, Год журнала: 2025, Номер 20(4), С. e0321834 - e0321834
Опубликована: Апрель 24, 2025
Prahoc is a traditional fermented fish widely consumed in Cambodia. Nevertheless, the processing and nutritional values of this daily-consumed product were poorly described. This study offers detailed analysis biochemistry, composition, microbiota during six-month incubation. Macronutrients (e.g. lipids, proteins) are rather well preserved preparation paste but fatty acid amino profiles slightly modified at end unit operation. Free acids increased, which facilitates vitro digestibility final paste, while beneficial acids, such as eicosapentaenoic docosahexaenoic decreased. At process, peroxide value was nearly five times greater than limit set by Codex Alimentarius (10 meq O 2 /kg). Biogenic amines, particularly cadaverine, present remained within acceptable limits. Metabarcoding revealed that salt-tolerant bacteria dominated fermentation fungal activity minimal. Lactic bacteria, Vagococcus Streptococcus , predominant before salt addition, pathogen Aeromonas established itself immediately after. Clostridium steady throughout, Lentibacillus became dominant after six months. Food safety concerns related to biogenic peroxides, highlight need for establishing standard operational practices among national processors mitigate food risks.
Язык: Английский
Процитировано
0Trends in Food Science & Technology, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 104807 - 104807
Опубликована: Ноя. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
3Trends in Food Science & Technology, Год журнала: 2024, Номер unknown, С. 104832 - 104832
Опубликована: Дек. 1, 2024
Язык: Английский
Процитировано
2Probiotics and Antimicrobial Proteins, Год журнала: 2024, Номер unknown
Опубликована: Окт. 21, 2024
Язык: Английский
Процитировано
1Food Bioscience, Год журнала: 2024, Номер 62, С. 105290 - 105290
Опубликована: Окт. 13, 2024
Язык: Английский
Процитировано
0