International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер 301, С. 140510 - 140510
Опубликована: Янв. 30, 2025
Язык: Английский
International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер 301, С. 140510 - 140510
Опубликована: Янв. 30, 2025
Язык: Английский
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Год журнала: 2024, Номер 72(3), С. 1756 - 1767
Опубликована: Янв. 12, 2024
Antimicrobial packing showed great potential in extending the shelf life of food. However, developing a new biocomposite film with an intelligent and efficient antimicrobial performance is still desirable. Herein, Fe-MoOx encapsulated curcumin (Cur) filled chitosan-based composite (CCF films) was prepared by solvent casting method. The total color differences CCF films were less than 30%, satisfactory surface color, transparency, hydrophobicity, thermal stability also obtained. Besides, UV-light/water/oxygen barrier capability mechanical properties enhanced incorporation Cur@Fe-MoOx. Moreover, photothermal thermal-controlled release ability, which endowed CCF0.15 excellent antibacterial toward E. coli (≥99.95%) S. aureus (≥99.96%) due to synergistic effect. exhibited high cell viability 5% hemolysis even under concentration 500 μg mL–1. Based on those unique characteristics, chosen for tangerine preservation. could prolong at least 9 days compared unpacking group, tangerines maintain freshness characteristics over 24 day storage period. Such thermal-mediated proposed our work promising food packaging.
Язык: Английский
Процитировано
15Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 154, С. 110145 - 110145
Опубликована: Май 2, 2024
Язык: Английский
Процитировано
14Journal of Stored Products Research, Год журнала: 2024, Номер 105, С. 102253 - 102253
Опубликована: Янв. 22, 2024
Язык: Английский
Процитировано
13Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 155, С. 110230 - 110230
Опубликована: Май 25, 2024
Язык: Английский
Процитировано
11Food Hydrocolloids, Год журнала: 2024, Номер 155, С. 110218 - 110218
Опубликована: Май 20, 2024
Язык: Английский
Процитировано
10European Polymer Journal, Год журнала: 2024, Номер 216, С. 113242 - 113242
Опубликована: Июнь 26, 2024
Язык: Английский
Процитировано
9International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер unknown, С. 140258 - 140258
Опубликована: Янв. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1International Journal of Biological Macromolecules, Год журнала: 2025, Номер 302, С. 140573 - 140573
Опубликована: Фев. 2, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Food Chemistry X, Год журнала: 2025, Номер 26, С. 102303 - 102303
Опубликована: Фев. 1, 2025
Язык: Английский
Процитировано
1Carbohydrate Polymers, Год журнала: 2024, Номер 330, С. 121817 - 121817
Опубликована: Янв. 16, 2024
Язык: Английский
Процитировано
7